Tips voor een succesvolle nanny-zoektocht

  • 0 comments
nanny zoektocht

Wist je dat de allerbeste nanny van Nederland gewoon bij jou om de hoek woont? Toch is het lastig om ze te vinden. Er zijn namelijk honderden fantastische nanny’s. Ieder met haar eigen kwaliteiten. Sinds de start van Care4Kids koppel ik nanny’s aan gezinnen. En met succes! Ik word elke keer weer vrolijk van een geslaagde match. In deze blog vertel ik je wat de ingrediënten zijn voor een succesvolle zoektocht naar de allerbeste nanny voor jouw kids.

 

Start je zoektocht naar een betrouwbare nanny

Om te beginnen is het handig om een wishlist te maken. Bespreek samen met je partner welke eisen en wensen jullie hebben voor een nanny. Ik zie bij de aanvragen elke keer andere criteria voorbijkomen. Eigenlijk is geen wishlist hetzelfde. En dat is maar goed, want elke nanny is uniek. Heb je moeite om een wishlist samen te stellen? Denk dan eens aan punten zoals persoonlijkheid, visie op opvoeding en gezond eten. Vergeet ook de praktische zaken niet, zoals werktijden, bereidheid tot licht huishoudelijke werk en het uurtarief.

 

Vind de beste nanny voor je kinderen

Met de wishlist in gedachte kan de zoektocht starten. Vraag eens rond in je kennissenkring. Op deze manier kun je meteen een referentie opvragen! Is er geen geschikte nanny te vinden in je directe omgeving? Ik help je graag bij je zoektocht. De nanny’s waarmee ik samenwerk hebben minimaal 3 jaar werkervaring met kinderen, een verwante opleiding, EHBO en VOG. Ik voer altijd een kennismakingsgesprek en check de referenties. Op deze manier kan ik gezinnen een betrouwbare nanny garanderen.

 

Eerste kennismaking

Nu komt het leukste onderdeel. Ik mag gaan koppelen! Op basis van jullie wishlist selecteer ik een aantal geschikte nanny’s. Vervolgens kunnen jullie kijken met wie je kennis wilt maken. Ik adviseer om met minimaal 2 kandidaten een gesprek te voeren. Stel veel vragen en voel of er een goede klik is. Want los van iemands werkervaring, of visie op opvoeding, is een goed gevoel erg belangrijk.

 

Het zakelijke deel

Contracten, werkzaamheden, uurtarieven, vakanties en werktijden. Door vooraf goede afspraken te maken voorkom je gedoe achteraf. Naast het maken van een goede match verdient de zakelijke afhandeling minstens zoveel aandacht. Ik help ouders goede afspraken te maken met hun nanny, zodat de samenwerking soepel verloopt. Tot slot zorg ik ervoor dat de nanny haar werk goed kan doen door periodiek evaluatiegesprekken te voeren en cursussen aan te bieden.

 

Interesse in een betrouwbare nanny? Laat het me weten via info@gobcare4kids.nlof bel naar 073 690 95 66.

 

 

Groeten,

Inge Solleveld

Share Social

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *