PVDA wil miljarden extra voor peuteropvang

  • 0 comments

Voor kinderopvang moet per jaar 2 miljard euro extra beschikbaar worden gesteld. Dat plan wil de PvdA de komende vier jaar uitvoeren. Daarnaast pleit de partij voor een goedkopere opvang van kinderen tot 12 jaar. Bovendien zou voor ouders in elk geval twee dagen in de week peuteropvang beschikbaar moeten zijn. Dat meldt de Telegraaf.

Deze plannen van de sociaaldemocraten liggen in de lijn van hun doel om de bijna 700.000 kinderen die naar een opvang gaan een zo goed mogelijke start van hun leven te geven. Volgens lijsttrekker Lodewijk Asscher moeten ouders erop kunnen rekenen dat hun kind  overdag de juiste aandacht krijgt in een opvang. Volgens hem is het belangrijk dat peuters zich spelenderwijs en samen met andere leeftijdsgenootjes kunnen ontwikkelen.

Volgens de PvdA moeten ouders van jonge kinderen overdag gewoon naar hun werk kunnen en moeten hun kinderen goed worden opgevangen in een kinderopvang. Om werk en zorg te kunnen blijven combineren, ziet Asscher graag dat de politiek op dit gebied nog meer stappen in de goede richting maakt. Dat sommige partijen aangeven juist te willen bezuinigen op kinderopvang, kan de PvdA maar moeilijk begrijpen.

Niet alleen de kwaliteit van medewerkers in de kinderopvang moet nog beter, ook de veiligheid van kinderen staat bij de sociaaldemocraten hoog in het vaandel. Bovendien moet het vaderschapsverlof worden verlengd naar 3 maanden. De belangenvereniging voor ouders in de kinderopvang, BOINK, is door Asscher benaderd om een stembusakkoord te ondertekenen voor kinderopvang.

Bron: Nationale Onderwijsgids

Share Social

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *