Nieuwe beroepsorganisatie richt zich op belangen zelfstandige gastouders

  • 0 comments

De belangen van gastouders worden voornamelijk behartigd door verschillende organisaties voor gastouderopvang. Zelfstandig ondernemende gastouders hebben zelf nog geen beroepsorganisatie. Drie gastouders richtten daarom stichting Nysa op. Dit meldt Kinderopvang Totaal.

Stichting Nysa komt op voor de belangen van zelfstandige gastouders. De stichting is opgericht in oktober en operatief sinds afgelopen december. Het doel van de stichting is zoveel mogelijk gastouders te gaan vertegenwoordigen. De gastouders waar Nysa zich op richt zijn professionals die gastouderopvang echt als hun vak zien. “Die graag willen leren, open staan voor permanente educatie en met hun organisatie bij de Kamer van Koophandel zijn  ingeschreven”, aldus Gerdien Kamperman, één van de drie initiatiefnemers van Nysa. Ook wil de stichting zich profileren als een vraagbaak voor gastouders door onder andere vakinspiratiedagen te organiseren.
Om gastouders te bereiken, heeft de organisatie zoveel mogelijk gastouderbureaus en  gastouders aangeschreven. Ook is Nysa actief op social media. “We willen heel graag groot worden, maar weten ook dat het opzetten van een goede beroepsvereniging tijd kost. We gaan niet voor een snelle groei, wel voor een kwalitatieve groei.”
Bron: Nationale Onderwijsgids 

Share Social

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *