Het leven van een Nanny – het verhaal van A.V.

  • 0 comments
het leven van een nanny

Iedere maand vertellen onze eigen nanny’s hoe hun leven eruit ziet als nanny.  Twijfel je om aan de slag te gaan als nanny? Ontmoet onze nanny’s en lees hun verhaal!

Stel jezelf even voor

Zelf heb ik een gezin, twee hele lieve kinderen en een lieve man. Sinds 2017 ben ik werkzaam als nanny. Ik vind het leuk om met kinderen om te gaan, hen een fijne tijd te laten beleven en bij te mogen dragen aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Ik werk als nanny bij twee gezinnen, bij gezin 1 is het kindje 6 maanden oud en bij gezin 2 zijn de kinderen 3 en 5 jaar. Ik werk 3 dagen, dit kan ik goed combineren met mijn eigen gezin en vind het erg leuk en heel divers.

 

Hoe ziet je dag eruit?

Wanneer ik binnen kom maken we eerst even een praatje hoe het gaat (met ouders), weten of er bijzonderheden zijn en kletsen met de kinderen. Vaak hebben de kinderen al een idee wat ze willen doen. Die ruimte geef ik waar kan en verantwoord is. Soms kom ik zelf met ideeën, en vervolgens is de keuze is aan de kinderen. Zo gaan we regelmatig naar buiten, naar de speeltuin, steppen, fietsen. Binnen spelen met bijvoorbeeld Duplo, puzzels maken, knutselen, spelletjes, muziek luisteren, koekjes bakken.

Soms willen de kinderen even alleen spelen, of komen er vriendjes spelen, dat kan natuurlijk ook.

Tussendoor kijken ze af en toe een filmpje en gaat de jongste even slapen in bed, zo hebben ze ook hun nodige rustmoment.

Ik vind het heel belangrijk om persoonlijke aandacht te hebben voor de kinderen en een positieve sfeer te creëren, hen te stimuleren zelf met ideeën en oplossingen te komen als er iets is, voor zover dat mogelijk is.

Naast verzorging van de kinderen kook ik regelmatig (in overleg met de ouders), soms ook even stofzuigen en verder opruimen waar nodig en ervoor zorgen dat alles schoon en veilig blijft.

Qua werktijden zijn het soms lange dagen, maar omdat het zo leuk is vliegt de tijd vaak voorbij. Het zijn hele afwisselende dagen en ik vind het contact met de kinderen en hun ouders super leuk en fijn gaan. Belangrijke dingen als het gaat over verzorging en welzijn van de kinderen bespreken we direct zodat we geen misverstanden krijgen en afstemming hebben over de zorg voor de kinderen.

Samenwerking met Care4Kids

Ook het contact met Care4kids verloopt goed, overleg en  contact verloopt prettig en er wordt snel gereageerd op vragen. Ik wil dit werk nog lang blijven doen!

Wil je ook werken als nanny? of zoek je een nanny voor jullie gezin? Neem vrijblijvend contact op.

Share Social

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *