Leven van een nanny – Sabine

  • 0 comments
nanny opvang

Voorstellen:

nanny worden

Hoi ik ben Sabine Hoevenaars, 36 lentes jong, woonachtig in Den Bosch. Zoals de oppas kids het zeggen in een luchtballon, in een bolwoning op de Maaspoort. Sinds 2017 ben ik werkzaam in een gezin in Rosmalen, zij hebben een jongetje van 5 jaar en een meisje van 3 jaar en 2 goudvissen. Elke week ga ik met plezier voor 3 dagen naar de kids. De andere dagen ben ik werkzaam in mijn eigen massagepraktijk in Berlicum.

Maandagochtend:

Op maandagochtend vroeg zitten de kids nog aan tafel om te ontbijten, dan lees ik meestal een verhaaltje voor en nadien spelen we een spelletje aan tafel, totdat de wekker gaat om naar school te gaan. Schoenen/jas aan en dan lopen we samen naar school. De jongste neem ik dan weer mee naar huis of we gaan boodschappen doen, naar de Intratuin, zwemmen in Oss, een rondje fietsen, naar de speeltuin, naar de kinderboerderij of lekker thuis spelen met het keukentje, de opmaakpop of in de tuin. Mogelijkheden genoeg, net waar we zin in hebben. Want dat staat voorop, doen wat leuk en fijn is op dat moment. Soms moeten er natuurlijk ook dingen bijv iets maken voor een jarige, even naar buiten lekker bewegen, meehelpen met tafeldekken e.d.

Maandagmiddag:

Halverwege de middag halen we de oudste weer op van school. Meestal met de bakfiets, dan is het altijd maar de vraag of we met zijn drieën terug fietsen of er nog een kindje mee gaat of hij juist uit spelen gaat. Meestal zit de bakfiets vol, want hij vindt het fijn als kinderen bij hem thuis komen spelen en de kinderen vinden het leuk om mee te gaan in de bakfiets. Ik heb zelfs één keer gehad dat ik de hele middag van speeltuin naar speeltuin ben gefietst omdat ze het zo leuk vonden in de bakfiets te zitten.

Dinsdag en Donderdag middag:

Op dinsdag en donderdag haal ik de jongste op van de kinderopvang en zijn we nog een uur samen voordat de oudste uit school komt. In dat uurtje relaxen we altijd even, dan is ze moe van het spelen op de kinderopvang. Met toestemming van haar, ze vraagt er nu ook zelf om mag ik haar over de kleding heen masseren. Dit zijn dan vaak bekende kinderliedjes/versjes die je uitbeeldt op de rug, armen, benen. Tegenwoordig krijg ik nu ook een massage van haar, om de beurt even relaxen.

Op het moment is spelen in de tuin favoriet, we hebben binnen zaadjes gezaaid, deze kunnen binnenkort naar buiten. Dan eten we over een tijdje misschien wel komkommers, tomaatjes en groeit er een zonnebloem. Als de kids aan het spelen zijn of even tijd voor hunzelf nemen dan hang ik de was op, laad de vaatwasser uit en bereid het eten vast voor.

Communicatie ouders:

De overdracht met ouders is altijd kort en prima, ik kan alles zeggen. Positieve en ook minder fijne gebeurtenissen. De lijntjes zijn kort en dat is fijn om op dezelfde manier met de kids om te gaan. Om wat uitgebreider en zonder kinderoortjes te praten gaan we wel eens met zijn drieën uit eten. Zo bespreken we ook mijn functioneren en wat er misschien beter of anders kan. Een laagdrempelige manier om elkaar eens in een andere setting te spreken.

Contact met Care4Kids:

Zo is ook het contact met Care4Kids uitstekend. Meestal is er mail contact, snelle reacties, altijd vriendelijk en duidelijke antwoorden.

 

Share Social

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *