Het leven van een nanny – Nanny Lisa haar verhaal

  • 0 comments

Vertel iets over jezelf?

Ik ben Lisa en ik ben 24 jaar. Ik woon in Tilburg samen met mijn vriend. Nadat ik mijn opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening heb afgerond, besloot ik te gaan werken als nanny.

Hoelang ben je al nanny?

Ik ben nu ongeveer 5,5 maand werkzaam als nanny.

Waarom heb je gekozen om als nanny te gaan werken?

Ik heb altijd al graag met kinderen willen werken, omdat kinderen je zoveel energie kunnen geven en geen dag hetzelfde is wanneer je werkt met kinderen. Na het afronden van mijn studie kwam ik erachter dat mijn passie toch echt ligt in het werken met kinderen. In het werk als nanny kun je kinderen veel persoonlijke aandacht geven en kun je de kinderen zien ontwikkelen en hierin een bijdrage leveren. Dit is waarom ik heb gekozen om als nanny te gaan werken.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Wat ik vooral heel leuk vind om te zien, zijn de ontwikkelingen die de kindjes doormaken, die je al in een korte tijd gaat zien. Het gaat dan om ontwikkelingen op verschillende gebieden. Bijvoorbeeld een kindje dat steeds meer woordjes leert, en zinnen gaat maken en zich dus steeds meer verstaanbaar kan maken; of een kindje dat steeds meer letters leert en zelf woordjes kan schrijven. Dit is erg leuk om te zien en het is ook heel leuk dat ik als nanny hierin een bijdrage kan leveren en kan oefenen met de kinderen. Ook de band die je ontwikkelt met zowel de kinderen als met de ouders vind ik heel bijzonder.

Wat vind je minder leuk aan je werk?

Het werk is redelijk zelfstandig. Dit vind ik zelf wel fijn, maar je hebt geen directe collega’s om je heen.

Hoe ziet jouw gezin eruit waar je werkt?

Ik werk in een gezin met twee kinderen, een meisje van 2 jaar en een jongen van 5 jaar. Beide ouders in het gezin werken. Het meisje is nu nog de hele dag thuis en de jongen gaat naar de basisschool. Ik kan het ook goed vinden met de ouders, dus ik vind het een heel fijn gezin om in te werken.

Hoeveel dagen per week werk je?

Op dit moment werk ik 3 dagen per week.

Wat voor huishoudelijke activiteiten verricht je?

Ik vind het vanzelfsprekend dat je als nanny achter de kindjes (en jezelf) opruimt. Dit houdt in dat ik af en toe stofzuig, de vaat opruim, de speelkamer opruim etc. Verder doe ik de was wanneer dit nodig is en kook ik voor de kindjes op dagen dat dit nodig is.

Kan je in het kort vertellen hoe je dag eruit ziet?

Ik begin om 07.00 uur, dan smeer ik vast boterhammen voor de kindjes. Dan maak ik de kinderen wakker, zorg ik dat ze aangekleed zijn en ontbijten.

Dan breng ik één kindje naar school. Met het andere kindje ga ik bijvoorbeeld spelen met speelgoed, boekjes lezen, puzzelen, naar de kinderboerderij of naar de speeltuin.

‘s Middags om 12.00 uur gaat zij nog even slapen. Wanneer zij slaapt, kan ik bijvoorbeeld gaan opruimen, de was doen of heb ik even tijd voor mezelf.

Het andere kindje haal ik zodra school klaar is weer op en ook met hem ga ik activiteiten doen, zoals knutselen, tekenen, oefenen met tellen en schrijven, naar buiten gaan etc.

Rond 17.00 uur zorg ik dat ik eten heb gekookt voor de kindjes. Zodra ouders thuis zijn neem ik de dag even met ze door, praat gezellig wat en dan ga ik naar huis.

Wat voor soort activiteiten doet je met de kinderen?

Ik lees vaak boekjes met de kinderen, met het kindje van 5 oefen ik schrijven, letters, cijfers etc. Andere activiteiten die ik met de kinderen doe zijn knutselen, tekenen, buiten spelen, naar de kinderboerderij gaan, bouwen etc.

Hoe vind je de samenwerking met Care4Kids?

Ik vind het een fijne samenwerking. Ik weet dat ik met vragen altijd terecht kan, Care4Kids neemt ook zelf contact op om te vragen hoe het met je gaat en toont interesse. Ook in het zoeken naar een passend gezin heeft Care4Kids goed geholpen. Een fijne samenwerking dus!

Share Social

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *