Het leven van een nanny – Rita

  • 0 comments
nanny worden

Mijn naam is Rita; ik ben 58 jaar, getrouwd en drie volwassen kinderen. We wonen in ’s-Hertogenbosch sinds november 2014. In mijn vorige woonplaats Wageningen heb ik lange tijd gewerkt als leerkracht in het basisonderwijs. Na de verhuizing heb ik als invalkracht gewerkt op diverse scholen hier in den Bosch.

Ik heb veel hobby’s: wandelen, zingen, piano spelen, lezen, haken en breien, reizen.

Verder ben ik actief als vrijwillig taalcoach. Ik bezoek wekelijks een taalmaatje en help hem/haar op weg met het spreken, lezen en schrijven in het Nederlands. Ook bij het Koning Willem 1 College zet ik mij in als vrijwilliger en ondersteun de docent NT2. (nederlands als tweede taal).

Hoe lang ben je al nanny?

Sinds september 2018 werk ik twee dagen per week als nanny.

Waarom heb je gekozen om als nanny te gaan werken?

Met veel plezier heb ik bijna 25 jaar gewerkt in het basisonderwijs. Ik wilde niet blijven werken als invalleerkracht in mijn nieuwe woonplaats en na een tijdje miste ik toch het contact met jonge kinderen. Van anderen hoorde ik enthousiaste verhalen over het gastouderschap. Dat heeft me over de streep getrokken en ik heb contact gezocht met Care4kids.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Ik kreeg al snel een hechte en leuke band met de kinderen. Gewoon de dagelijkse dingen met hen doen is gezellig: ophalen uit school, samen iets drinken, een spelletje doen, naar de speeltuin…. . Het is ook fijn dat ze elke keer met vriendjes en vriendinnetjes kunnen afspreken. Omdat de ouders pas laat thuis komen, kook ik ook voor het gezin en eet ik alvast met de kinderen. Daarna doe ik ze ook in bad en soms breng ik ze ook alvast naar bed. Op deze manier raak ik echt betrokken bij dit gezin, dat vind ik fijn.

Wat vind je minder leuk aan je werk?

Ik moest wel wennen aan het kleinschalige; ik was grote klassen met kinderen gewend, die bovendien ook al wat ouder waren. En het is wel jammer dat ik geen collega’s heb.

Hoe ziet jouw gastgezin eruit?

Het gezin bestaat uit vader, moeder, een jongen en een meisje. In augustus komt er een baby bij.

Hoe oud zijn de kinderen die je verzorgt?

De kinderen zijn 6 en 5 jaar. De oudste gaat straks naar groep 4, de jongste naar groep 2.

Hoeveel dagen per week werk je?

Ik werk twee dagen per week. Nu nog van twee uur tot half acht, na het verlof van moeder ga ik ook voor de baby zorgen en werk ik twee volle dagen.

Wat voor huishoudelijke activiteiten verricht je?

Ik kook elke dag en zorg dus ook dat de keuken netjes en schoon is. Soms vouw ik een was op of ik haal wat boodschappen. En aan het eind van de dag zorg ik samen met de kinderen dat het huis weer opgeruimd is.

Kun je in het kort vertellen hoe je dag eruit ziet?

Om twee uur haal ik de kinderen uit school. Soms gaat een van hen met een vriendje mee naar huis, soms neem ik vriendjes mee naar het gastgezin.

We drinken thuis wat en ruimen de schoolspullen op. Meestal doen we samen een spelletje. Daarna gaan de kinderen spelen, als het even kan buiten, of we gaan samen naar een speeltuintje in de buurt. Rond half vijf worden vriendjes meestal weer opgehaald of ik haal een van mijn oppaskinderen weer op. Dan ga ik koken, vaak helpen de kinderen daar bij. Ik kook ook voor mezelf en voor de ouders, zodat zij meteen aan kunnen schuiven als ze thuis komen. Ik eet met de kinderen rond half zes, daarna ruim ik de keuken op en doe ik de kinderen in bad.

Tegen zeven uur kijken we nog even televisie en daarna is het bedtijd. Soms is een van de ouders intussen al thuis en dan brengen we de kinderen samen naar bed.

Om half acht zit mijn werkdag er weer op.

Wat voor soort activiteiten doe je met de kinderen?

Voorlezen, knutselen, koekjes bakken, liedjes zingen, buiten spelen, voetballen, samen eten koken, spelletjes, fietsen, etc.

Hoe vind je de samenwerking met Care4kids?

Het eerste kennismakingsgesprek in het voorjaar van 2018 vond ik meteen al heel fijn: gastvrij en open. Ik had al snel besloten om met jullie in zee te gaan en het hele proces rond het vaststellen van contracten en het contact leggen met het gastgezin is heel prettig en vlot verlopen. Inmiddels is er al twee keer iemand gekomen voor een evaluatiegesprek en ook dat is prima gegaan. De website is handig in gebruik en de urenregistratie en afhandeling rond de maandelijkse betalingen gaat vlot.

Als je een vraag stelt via de mail of app, dan krijg je al snel een reactie waar je wat mee kunt.

Wil jij ook werken als nanny? Schrijf je hier in.

Share Social

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *