De ondernemende moeder

  • 0 comments

Wat als jij eindelijk voor jezelf bent begonnen en zwanger raakt? Dat is natuurlijk een blijde gebeurtenis, maar je moet er wel rekening mee houden dat zwangere ondernemers je doorgaans niet op dezelfde faciliteiten kunt rekenen als (aanstaande) moeders die in loondienst zijn. De door jou zorgvuldig opgezette praktijk of onderneming moet immers doorgaan en jij draagt daarvoor zelf het risico, toch?

Gelukkig is deze aanname niet helemaal correct. Er is namelijk wel degelijk het een en ander geregeld voor ondernemende moeders en zwangere ondernemers. Zo hebben vrouwelijke zelfstandigen en ondernemers wettelijk gezien minimaal 16 weken recht op een zwangerschaps- en bevallingsuitkering. De hoogte van de zwangerschapsuitkering en bevallingsuitkering is maximaal 100 procent van het wettelijk bruto minimumloon.

Je krijgt een uitkering van deze hoogte wanneer je in het voorafgaande jaar ten minste 1.225 uur hebt gewerkt. Werk je minder dan 1.225 uur? Dan hangt de uitkering uit de Zelfstandig en Zwanger-regeling (ZEZ-regeling) af van de winst/inkomsten in het jaar voordat de uitkering wordt uitgekeerd.

Zwangerschapsregeling

De belangrijkste reden om tot deze uitkering te komen is de bescherming van moeder en kind. De regeling vermindert de financiële noodzaak voor zelfstandigen om tijdens de zwangerschap langere tijd door te werken en na de bevalling weer snel te beginnen. De regeling geldt overigens ook voor de meewerkende echtgenoot van een zelfstandige.

Kinderopvang

Als jouw kindje eenmaal geboren is, zul je ook aan kinderopvang moeten gaan denken. Net als werknemers in loondienst heb je als zelfstandige (met winst uit onderneming) recht op kinderopvangtoeslag. Uiteraard moeten jij en jouw eventuele partner wel aan een aantal voorwaarden voldoen om voor de kinderopvangtoeslag in aanmerking te komen.  Hieronder lees je de voorwaarden.

Kinderopvangtoeslag

Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang. Als uw kind naar een geregistreerde kinderopvang gaat, kunt u als zzp’er kinderopvangtoeslag krijgen voor de uren die u besteedt aan uw bedrijf. Dat zijn bijvoorbeeld de uren die:

  • u in rekening brengt bij uw klanten;
  • u besteedt aan uw bedrijfsadministratie;
  • u nodig hebt om offertes te maken of uw website bij te houden;
  • u besteedt aan het volgen van cursussen of trainingen voor uw bedrijf.

Reistijd voor woon-werkverkeer mag u niet meerekenen als gewerkte uren.

Bron: ikgastarten en ondernemersplein

Share Social

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *