gastouderpagina_02
Kleinschalige opvang bij
de gastouder thuis

Naar beneden

Gastouder service (met recht op kinderopvangtoeslag)

Gastouderopvang is een kleinschalige dagopvang bij de gastouder thuis. De gastouder werkt alleen en mag maximaal 6 kinderen per dag opvangen in de leeftijd 0-13 jaar. De groepen zijn klein waardoor de gastouder persoonlijke aandacht kan geven aan de kinderen.

Een gastouder heeft vanaf 3 kinderen een achterwacht nodig. De achterwacht moet binnen 10 minuten aanwezig kunnen zijn als er iets aan de hand is.

Bij ziekte of vakanties van de gastouder doen wij ons uiterste best om een vervangende gastouder voor u te vinden.

Al onze gastouders beschikken over een kindgerichte opleiding, behalen jaarlijks hun EHBO-diploma voor kinderen, beschikken over een VOG en worden jaarlijks gecontroleerd op hygiëne en veiligheid.

Wij vinden het belangrijk dat onze gastouders minimaal 1 jaar werkervaring met kinderen hebben.

 

Werkwijze gastouder

Na een inschrijving nemen wij telefonisch contact op en hebben we een telefonisch intakegesprek. Het is ook mogelijk om een persoonlijk kennismakingsgesprek in te plannen. Tijdens het intakegesprek bekijken wij de gezinssituatie en nemen wij de wensen van het gezin door. Gezamenlijk maken wij een profiel van de gewenste gastouder. Wilt u na het intakegesprek dat wij gaan zoeken naar een geschikte gastouder, dan vragen wij u om akkoord te gaan met de algemene voorwaarden en gaan wij actief op zoek naar een geschikte gastouder.

Wij gaan op zoek naar een geschikte gastouder in ons eigen bestand, via social media en door het plaatsen van vacatures op vacaturesites. Alle gastouders die interesse en de juiste papieren hebben (EHBO, kind gerelateerde opleiding en VOG) gaan wij op intakegesprek. Van alle gastouders maken wij een profiel met foto en referenties. U kunt aan de hand van dit profiel kiezen welke gastouder u kiest om kennis mee te maken.

Als er een geschikte gastouder tussen zit, zorgen wij dat de inschrijvingen worden gedaan bij het LRKP (Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen). Eventuele leges kosten die sommige gemeentes vragen zijn voor de ouders.

In het huis van de gastouder moeten we een risico-inventarisatie hygiëne en veiligheid uitvoeren. Als dit goedgekeurd wordt door ons komt de GGD langs om alles nog een keer te controleren.

Als alles is uitgevoerd maken wij een overeenkomst op samen met de ouders en de gastouder.

Het gehele proces van werving en selectie neemt gemiddeld 6 weken in beslag.

Care4Kids biedt na het bemiddelen persoonlijke begeleiding aan het gezin en de gastouder.

• Maandelijks telefonisch contact met een bemiddelingsmedewerker
• 7 dagen per week telefonisch bereikbaar voor vragen en adviezen
• 2x per jaar een huisbezoek voor het uitvoeren van de risico-inventarisatie en evaluatie
• Op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen
• Administratieve werkzaamheden
• Aanbieden van informatieavonden

Wij bemiddelen in heel Nederland. Interesse in een gastouder of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op via het contactformulier of schrijf u direct in via het inschrijfformulier.

Ons werkgebied

Wij begeleiden en bemiddelen in heel Nederland. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Contactgegevens

info@gobcare4kids.nl
TEL: 073 690 95 66
Whatsapp: 06 44 30 48 95
KVK: 54734606
LRK: 514367635